NOU REALISME FRANCÈS
Andrea Barato i Júlia Costa
PRIMERA PRÀCTICA FAIL
Idea: fer obres a la nostra manera basades en les dels artistes del moviment i exposar-les a un espai buit.
Elecció dels artistes i les tècniques: body-painting d'Yves Klein, acumulacions d'Arman, escultures i expressió de violencia de Niki de Saint-Phalle, décollage de Mimmo Rotella.
Storyboard:
Compra/Recerca dels materials: pintura blau Klein i altres pots de pintura, sorra blava, llibres i llençols vells, argila i globus.
Gravació --> 20 d'OCT. Algunes tomes ens les van ajudar a gravar l'Alba Iglesias i la Judit Costa perquè la Júlia i jo havíem de sortir juntes al pla. Alguns problemes que vam tenir van ser que no vam poder gravar la figura d'argila perquè se'ns va trencar diversos cops, que no va funcionar el ficar la pols als globus i que a l'Andrea li feia reacció a la pell la pintura.
Resultat final: https://www.youtube.com/watch?v=U8kM_lqjcyI
SEGONA PRÀCTICA
Idees:
-
Collage basura Arman
-
Collage fotos ready-made (+ décollage)
-
Joc de taula
-
Cartell publicitari anunciant expo Nou Realisme
-
Reportatge
-
Mortal kombat del nou realisme vs pop art animació
Al final hem pensat en barrejar dues de les nostres idees, concretament la del cartell publicitari (+décollage) i el Mortal Kombat. En definitiva, l'idea final és la de fer el cartell publicitari d'un videojoc en què els artistes nou realistes i els del pop art es barallin. Si ens donés temps, faríem també el packaging del videojoc i una animació perquè es vegi la seva dinàmica.
Esbossos del cartell:
Marca de l'empresa del videojoc i el seu logotip:
El nom del videojoc és el primer que se'ns va ocórrer: Mortal Kombart. Va ser fàcil. Com ens basem en el joc original Mortal Kombat, només li vam afegir una lletra per poder fer un joc de paraules. Mortal + Kombat + Art, o sigui, un videojoc on l'art es juga una baralla a mort.
El nom de la marca és KO GAMES. El terme Knock-Out és una expressió anglesa utilitzada a la boxa que vol dir 'fora de combat', se sol dir quan un dels contrincants queda inconscient o es incapaç de continuar la lluita. Ens ha semblat adient, ja que el nostre projecte es tracta d'un videojoc de lluita. L'altre concepte, GAMES, vol dir 'jocs' i l'hem escollit perquè els productes de l'empresa són videojocs, especialment del gènere de batalla o lluita.
La imatge corporativa és la cara blava d'un artista marcial que duu una bandana amb el nom de la marca. El color es deu a què és el més representatiu de l'artista principal del moviment, Yves Klein. La cara prové, a part de la condició de joc de lluita del nostre projecte, de l'afició d'Yves Klein i d'Arman, ambdos artistes del corrent: el judo.
Storyboard:
Vam planejar diferents baralles entre els representants del nou realisme i del pop art, però vam preveure que no tindríem prou temps per fer-les totes i vam retallar contingut. Ens vam quedar amb les dones dels moviments, la Niki de Saint-Phalle (nou realisme) i la Yayoi Kusama (pop art), per donar més visibilitat a les dones a la història de l'art.
Una altra idea que vam tenir va ser representar els nou realistes en escala de grisos i els del pop art a color perquè ens vam adonar que gairebé totes les fotografies que hi ha dels primers són en blanc i negre.
Resultat final:
Per digitalitzar-lo hem usat els programes Adobe Photoshop CS6, Adobe Illustrator CS6, Adobe After Effecs CS6 i iMovie.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=91&v=Q-5Bresz64c
Els efectes sonors i la música els hem agafat de les pàgines web anomenades Epidemic Sound i Freesound.
MATINAL D'ARTS
Després d'haver realitzat la matinal, hem creat un petit vídeo on es veu el que vam estar fent durant aquell dia a l'institut i una mica les altres activitats que van realitzar alguns dels nostres companys. La cançó és Giant de Calvin Harris i Rag'n'Bone Man.
https://www.youtube.com/watch?v=pSp_DrIq5oA
CONCLUSIONS
Les nostres conclusions sobre el treball han estat les següents:
Estem contentes amb els resultats malgrat el poc temps que vam tenir per realitzar-lo. A més a més creiem que ens ha sortit prou bé i ha agradat a la gent pel que ens han comentat després de veure'l. Pensem que si haguéssim tingut més temps hauria sigut un treball de recerca perfectament.
Ens va sorpredre el fet que els alumnes vinguéssin per lliure i no amb guia com s'havia parlat (el qual els havia d'informar sobre els moviments), així que molts no coneixien el nou realisme francès. També vam comprendre que era millor posar les cadires al mig de la sala (al principi les vam posar envoltant la classe, tocant a les parets) ja que venia poca gent i no s'atrevien a entrar del tot. Al final vam organitzar-les com a una mena de cinema. S'ha de dir que és difícil gravar a les fosques i que es vegi bé.
Per finalitzar dir que vam estar 5 hores veient el nostre video en bucle i se'ns feia complicat poder anar a veure la feina dels companys. Teòricament estava ben organitzada la jornada, però en la pràctica no ho va semblar.
Sobre el projecte en general, val a dir que nosaltres hem fet el doble de feina ja que vam realitzar una altra idea al principi de curs, quan encara estava enlaire i no s'havia explicat què s'havia de fer exactament, perquè vam pensar en avançar feina.